Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Αποσπάσματα συνέντευξης Τζίμη Πανούση στο "Τύπο της Κυριακής"

·         Πώς φαντάζεσαι την Ελλάδα τριάντα χρόνια μετά το μνημόνιο;
Δεν θέλει μεγάλη φαντασία. Αλήθεια θέλει, το στερητικό «α» δηλαδή μπροστά από τη λήθη. Να μην ξεχνάμε ότι δεν αλλάζει τίποτα στην ουσία όσο ανεχόμαστε όλα αυτά τα ανδρείκελα που μας κυβερνάνε. Όπως ήταν 30 χρονιά πριν, θα είναι και 30 χρόνια μετά. Εκτός αν βάλει ο λαός το χεράκι του και απαλλαγούμε από τους δωσίλογους.
[…]

·         Γιατί ντύθηκες παπάς; Έχεις κάποιο απωθημένο; Σου αρέσουν οι στολές και ποιες προτιμάς;
Δεν ντύθηκα παπάς. Δεσπότης ντύθηκα για τις ανάγκες της παράστασης. Εξουσιαστές δεν είναι μόνο τα κομματόσκυλα, αλλά και οι μεγαλοπαπάδες, οι μεγαλοκοπέλες οι φυλακισμένες σε αντρικά σώματα. […]
[…]

·         Έχεις δει καμιά διαφορά από τότε που ήρθε η τρόικα στη χώρα μας και σε ποιο επίπεδο;
Καμία διαφορά. Λίγο καλύτερα είμαστε τώρα που δεν βαυκαλιζόμαστε με το παραμύθι της ηρωικής και ανεξάρτητης χώρας. […] Είμαστε μια οικογενειακή δημοκρατία του κώλου, υποθηκευμένη στο Διεθνές Νομισματικό Σφαγείο.
 






·            Ποιοι πολιτικοί είναι πιο πρόσφοροι στη σάτιρα; Δίνουν περισσότερο υλικό για να τους σατιρίσεις;
Οι πρωθυπουργοί, οι αρχηγοί των κομμάτων, όλων των κομμάτων, αφού έχουμε πολυκομματική χούντα. Οι αριστεριτζήδες επίσης που κρατάνε φανάρι για να κυβερνάνε οι χοντροκωσταίοι και οι χαζογιώργηδες.

[…]

·         Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ιδανικού πρωθυπουργού για τη χώρα μας;
Μου ζητάτε να σας περιγράψω τον Γιωργάκη: να είναι αγράμματος, με μειωμένες εθνικές αντιστάσεις και να βάζει το συμφέρον μιας τράπεζας πάνω από το συμφέρον της πατρίδας.

[…]

·         Τι μπορεί να κάνει ένας νέος στην Ελλάδα του σήμερα;
Να γραφτεί στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» μπας και απαλλαγούμε από τη συνωμοσία των κηφήνων της Βουλής. Που είναι η πιο επικίνδυνη τρομοκρατική οργάνωση παγκοσμίως.

[…]

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου