Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Μερικές Σκέψεις Για Τα 10 Χιλιόμετρα Του Πρωθυπουργού

Έτρεξε χτες (λίγο από το) Μαραθώνιο. Πράγμα που μας προκάλεσε συναισθήματα ανάμικτα και σκέψεις ανταριασμένες.

Εχτές, εορτάστηκαν τα 2500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα, γεγονός αναμφίβολα σημαντικό, όπως αποδεικνύει και το Google Doodle. Αλλά το σημαντικότερο που μένει από τη χτεσινή ημέρα δεν είναι το ότι οι Έλληνες πιστεύουν πως είναι απευθείας απόγονοι -τύπου δισέγγονα, ας πούμε- ενός λαού που έζησε πριν από δυόμιση χιλιετίες, αλλά το ότι ο πρωθυπουργός της χώρας μας, ο Γιώργος Παπανδρέου, έτρεξε στην κούρσα των δέκα χιλιομέτρων και τερμάτισε, με στιλ αεροδυναμικό και άνεση αξιοθαύμαστη. Πρώτα ας αναλογιστούμε τι σημαίνει ότι ένας άνδρας 58 χρόνων έτρεξε σε αγώνα δέκα χιλιομέτρων. Μετά, ας αναλογιστούμε τι δουλειά κάνει αυτός ο άνδρας. Μπλόκαρες; Σκέψου τώρα τα αληθινά ερωτήματα και τις μπουρδουκλωμένες σκέψεις που με ταλανίζουν από χτες:

1. Αυτός έτρεξε δέκα χιλιόμετρα. Άρα γυμνάζεται — και γυμνάζεται πολύ, γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να τρέξεις δέκα χιλιόμετρα, δεν ανεβαίνεις τρεις φορές στο διάδρομο και πάμε. Θέλει να χτίσεις πλεμόνια. Και ρωτάω: Εγώ, που δεν προλαβαίνω να γυμναστώ καθόλου, που κουράζομαι όταν πηγαίνω απ' το γραφείο στον καναπέ, πόσο περισσότερο δουλεύω απ' τον πρωθυπουργό της χώρας;

2. Επίσης: Biker shorts; Πόσο σίγουρος μπορεί να είναι ένας άντρας για τον εαυτό του για να φορέσει biker shorts;

3. Τα biker shorts (ας επιμείνουμε) μπορεί να σημαίνουν:
α) Ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα, μα κανένα, στιλιστικό κόμπλεξ (ενδεχόμενο που ενισχύεται απ' το ντοκουμέντο-τσαντάκι μέσης).
β) Ο πρωθυπουργός, κάτι ήθελε να μας δείξει. Κάποια συγκεκριμένα πράγματα.
γ) Ο πρωθυπουργός γιόρταζε ταυτόχρονα και μια γιορτή της άλλης πατρίδας του, που συνέβη να ήταν επίσης χτες: Το Halloween.

4. Τι να άκουγε άραγες στα πορτοκαλιά του ακουστικά; Τι έπαιζε το iPod;

5. Επειδή οι Έλληνες είμαστε γενικά κακιασμένος λαός, και το ένστικτό μας μας ωθεί αμέσως να πέσουμε να τον φάμε τον άλλο, η κούρσα του πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκε με λοιδορίες και δηκτικά σχόλια, και γι' αυτό θέτω το εξής ερώτημα: Πόσα μέτρα (συνεχόμενα) μπορεί να τρέξει ο προηγούμενος πρωθυπουργός; Food for flame wars.

 

Χτες, ενώ έπλενα τα δόντια μου, η απάντηση μου ήρθε: Ο αεροδυναμικός πρωθυπουργός, με το μαύρο κολάν, τα μαύρα γυαλιά το γυαλιστερό κρανίο και τις πορτοκαλιές λεπτομέρειες, βρήκα τι μου θύμιζε: Το Μαύρο Flash.

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου