Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Παπούτσια – Χειμώνας 2010/2011: Βήματα σε… κύκλους

Περιοδικότητα και «κυκλικότητα» είναι οι λέξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τις συλλογές υποδημάτων των κορυφαίων σχεδιαστών τον φετινό χειμώνα, οι οποίοι φοβούμενοι την μείωση των πωλήσεων στα δερμάτινα είδη κινήθηκαν πιο συντηρητικά στις προτάσεις τους, διατηρώντας όμως ψηλά τον πήχη την κομψότητας.

Σε κάποιες πασαρέλες των προηγούμενων εβδομάδων μόδας είδαμε εκκεντρικά στοιχεία και πρωτοποριακές τάσεις σε υποδήματα που έμοιαζαν περισσότερο με έργα τέχνης, όμως οι τρέχουσες βιτρίνες στο Μιλάνο, στο Λονδίνο και στο Παρίσι δεν διαφέρουν και πολύ από τις περσινές. Έτσι, οι τάσεις στα παπούτσια που θα φορέσουμε (ξανά) φέτος τον Χειμώνα έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:
- Ψηλές -μέχρι το γόνατο και συχνά πάνω από αυτό- μπότες
- Γούνα ως επένδυση ή ως ντεκόρ
- Θηλυκά, εκλεπτυσμένα κοψίματα σε γόβες με φαρδιές φιάπες
- Μποτάκια με ή χωρίς τακούνι για όλη την ημέρα

Η επιτυχία των συγκεκριμένων σχεδίων κρύβεται ακριβώς στο γεγονός ότι παραμένουν και φέτος στην μόδα και έτσι αν πέρυσι προτιμήσαμε ένα από αυτά (π.χ. τις μπότες μέχρι το γόνατο), φέτος δεν θα διστάσουμε να αποκτήσουμε ένα επιπλέον άλλου στυλ (π.χ. μπότες με γουνάκι), καθώς δεν θα χρειαστεί να καταργήσουμε το πρώτο. Οι τιμές, άλλωστε, τόσο στην ελληνική όσο και στις ξένες αγορές έχουν διατηρηθεί σε λογικά επίπεδα –τουλάχιστον όσον αφορά τους λιγότερο γνωστούς σχεδιαστές, τα σχέδια των οποίων όμως δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αυτά των brands, ούτε ποιοτικά αλλά ούτε και στιλιστικά.

Παρακάτω ακολουθούν τα σχέδια που κάνουν φέτος την διαφορά στην αγορά υποδημάτων, από brands που απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια. Εσείς ποιο από αυτά θα επιλέξετε;
Γόνατο εντός-εκτός




Καλώς ή κακώς το συγκεκριμένο στιλ μπότας δεν ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, παρά μόνο σε εκείνες που έχουν ψηλά και λεπτά πόδια. Όσο άδικο κι αν ακούγεται αυτό, είναι πάντως αναμφισβήτητο ότι ένα ζευγάρι πανύψηλες μπότες δείχνουν τουλάχιστον εντυπωσιακές πάνω από κολάν ή μία σούπερ μίνι φούστα, όταν έχουν επιλεγεί από μία γυναίκα με ψηλόλιγνα άκρα. Από αριστερά:

- Μπότες ιππασίας από δέρμα και σουέντ από τα Promod. Συνδυάστε τις με ένα χυτό, καρό φόρεμα με φαρδιά ζώνη στην μέση και χοντρό καλσόν για το τέλειο χειμωνιάτικο look. Διατίθενται και σε μαύρο. Τιμή: 99,95 ευρώ. Καταστήματα Promod θα βρείτε στο The Mall, στο Μαρούσι, στην Ερμού, στην Γλυφάδα, την Λάρισα, την Πάτρα και την Θεσσαλονίκη.
- Δερμάτινες μπότες πάνω από το γόνατο See by Chloé. Πραγματικά ασυναγώνιστες και ιδανικές για πρωινό ντύσιμο με μαύρο κολάν και φλοράλ τουνίκ. Ένα λεπτό κορδόνι με φουντίτσες δένει την μπότα κάτω από το γόνατο θυμίζοντας κάτι από Ρομπέν των Δασών. Τιμή: 605 ευρώ.
- Μπότα από κόκκινο, μαλακό δέρμα Camper. Πρόκειται ίσως για την μοναδική εταιρία υποδημάτων που όχι μόνο δείχνει να αψηφά την κρίση, διατηρώντας τις τιμές της σε «τσιμπημένα» επίπεδα, αλλά δεν πτοείται ούτε στις εκπτώσεις, κατά τις οποίες η μείωση της τιμής κατά 10% είναι συνήθως το καλύτερο που έχετε να περιμένετε. Ωστόσο, την αγαπάμε γιατί τα σχέδιά της έχουν κάτι από boho art και είναι πάντα αναπαυτικά. Οι μπότες της φωτογραφίας που διατίθενται και σε καφέ, έχουν για λεπτομέρεια ένα μικρό λουράκι και λαστιχένια σόλα. Τιμή: 275 ευρώ. Καταστήματα Camper υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.


Έξυπνα μποτάκια
 Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν τα μποτάκια έναντι άλλων χειμωνιάτικων υποδημάτων είναι η δυνατότητα να μεταφραστούν επιτυχώς τόσο με ένα πρωινό business look (π.χ. παντελόνι και παλτό), όσο και με ένα απογευματινό φόρεμα αλλά και με ένα σορτς. Από αριστερά:

- Δερμάτινα ankle boots Chloé με τακούνι 8,5 και 10 εκατοστών, ανάλογα με το μοντέλο. Διατίθενται σε μαύρο και καφέ. Τιμή: 545 ευρώ.
- Μποτάκια Kaftan Silk από τα Clarks. Κομψά και πολύ αναπαυτικά για να μην σας κουράζουν καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας, με «τρακτερωτή» σόλα για να σας προστατεύουν από τις γλιστερές επιφάνειες. Τιμή: 155 ευρώ. Κατάστημα Clarks: Εμπορικό Κέντρο The Mall (Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι).
- Μποτάκια από δέρμα και σουέντ με λεπτομέρειες από λουράκια Manolo Blahnik. Άλλο ένα έργο τέχνης από τον κορυφαίο σχεδιαστή, το οποίο περιμένουμε σύντομα να δούμε στην μοναδική μπουτίκ του στην Ελλάδα (Manolo Blahnik Boutique: Σκουφά 17.

Γόβες γένους θηλυκού
Όσο κι αν οι έρευνες υποστηρίζουν ότι οι άνδρες δεν ενδιαφέρονται για το αν φοράμε ή όχι ψηλοτάκουνα, εμείς δεν πρόκειται ποτέ να αποχωριστούμε τις αγαπημένες μας γόβες, οι οποίες, χάρη στην εξελιγμένη χρήση της φιάπας, χρόνο με τον χρόνο γίνονται όλο και πιο αναπαυτικές. Από αριστερά:

- Γόβες-σανδάλια από δέρμα και λάστιχο Gucci. Η πρόταση του γαλλικού οίκου για να συνοδεύσετε το μικρό μαύρο φόρεμα φέτος τον Χειμώνα έχει τακούνι ύψους 10 εκατοστών και μία χρυσαφί απόχρωση κατά μήκος της σόλας. Τιμή
: 525 ευρώ. Μπουτίκ Gucci: Τσακάλωφ 27, Κολωνάκι, τηλ. 210 36 02 519.
- Suede peep toe με έντονα κοψίματα από τα Nine West. Έχει διακριτικό φερμουάρ στο πίσω μέρος για εύκολη τοποθέτηση. Διατίθεται σε μαύρο, καφέ και μπλε. Τιμή: 99 ευρώ. Καταστήματα Nine West: Αιόλου 79 και Λυκούργου 2, Αθήνα. Ερμού και Ευαγγελιστρίας 8, Αθήνα. Πατησίων 137 Αθήνα, αλλά και στο Κολωνάκι (Πλατεία Φιλικής Εταιρίας και Τσακάλωφ 1), στη Γλυφάδα (Αγγέλου Μεταξά 18) στο Mall και στο Golden Hall.
- Δερμάτινα γοβάκια με χαμηλό τακούνι Marc Jacobs. Ευκολοφόρετα καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας με φούστα και χοντρές, μάλλινες κάλτσες αλλά και κοστούμι. Τιμή: 395 ευρώ. Κατάστημα Marc Jacobs: Golden Hall (Λεωφ. Κηφισίας 37Α).

Οικο-λογική γούνα
 
Το απόλυτο trend του φετινού χειμώνα βρίσκει καταφύγιο τόσο σε ψηλοτάκουνα όσο και σε φλατ μπότες και απευθύνεται στα μιλιτέρ παντελόνια μας καλώντας τα να… αναβαθμιστούν. Η ασφαλέστερη πρόταση απεριόριστου στιλ για τις πολύ κρύες μέρες του φετινού χειμώνα. Από αριστερά:

- Δερμάτινα μποτάκια με λευκή εσωτερική γούνα και λεπτομέρεια από μεταλλικό λουράκι Burberry. Διατίθενται σε μαύρο και έχουν τακούνι ύψους 13 εκ. Τιμή: 745 ευρώ. Boutique Burberry: Βουκουρεστίου 33, Κολωνάκι.
- Μπότες σε σκούρο καφέ σουέντ με εσωτερική επένδυση γούνας και λαστιχένια σόλα από τα Camper. Απλές και εργονομικές για την πρωινή βόλτα ή την εκδρομή στα χιόνια. Τιμή: 210 ευρώ. Καταστήματα Camper υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.
- Γούνινα μποτάκια UGG Australia από δέρμα και γούνα προβάτου. Τα απόλυτα UGG φέτος τον χειμώνα διατίθενται σε μπεζ και μαύρο. Τιμή: 200 ευρώ. Θα τα βρείτε στα καταστήματα Καλογήρου.






 

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου