Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Σούπερ tips για λάμψη στη στιγμή!

Οι μέρες των γιορτών είναι μια ανάσα μακριά και εσύ έχεις πήξει στη δουλειά , το τρέξιμο και τις υποχρεώσεις: Και δουλειά, και ψώνια και ετοιμασίες και διασκέδαση και δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα τελικά. Όμως το στρες και η κούραση της μέρας θαμπώνουν την επιδερμίδα, την αφυδατώνουν και τη "σπάνε", μαύροι κύκλοι και σακούλες διαγράφονται κάτω από τα μάτια, τα μαλλιά χάνουν τη ζωντάνια και τον τόνο τους, το σώμα βαραίνει και... το κέφι σου πέφτει κατακόρυφα; Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Για να αναζωογονηθείς στη στιγμή και να είσαι πιο λαμπερή από ποτέ άρχισε και τελείωσε τη μέρα σου σωστά και θα ακτινοβολείς! Εξάλλου και η ομορφιά δε θέλει κόπο αλλά τρόπο!
Ξεκίνησε το πρωινό με ένα αναζωογονητικό μπάνιο, ένα καλό πρόγευμα, και ένα "μεγάλο" χαμόγελο.
Μην παραμελείς για τίποτα στον κόσμο τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου σου και των δοντιών σου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από ένα καθαρό προσωπάκι και ένα λαμπερό χαμόγελο!
Εκτός από την κρέμα ημέρας και πριν από αυτήν βάλε μια ενυδατική κρέμα, ή ακόμα καλύτερα ένα σέρουμ, που θα χαρίσει στην επιδερμίδα σου την ενυδάτωση που είναι απαραίτητη για να ακτινοβολείς!

Το φαγητό: το βασικό είναι να τρως ελαφρά, πολλά φρούτα και πολλές σαλάτες και πίνεις άφθονο νερό και πράσινο τσάι. Η ενυδάτωση του δέρματος σε συνδυασμό με τις βιταμίνες και τα άλλα συστατικά των τροφών και των καλλυντικών, είναι αυτά που μπορούν να εξασφαλίσουν στην επιδερμίδα υγεία και λάμψη, ενώ θα την προστατέψουν και από το οξειδωτικό στρες και εσύ θα λάμπεις και πριν τις γιορτές εντυπωσιάζοντας!
Για ακόμα περισσότερη ενυδάτωση αλλά και για τόνωση της επιδερμίδας, χρησιμοποίησε καθημερινά μια μάσκα προσώπου. Ιδανική ώρα για την εφαρμογή της είναι το απόγευμα, πριν τη βραδινή  έξοδο, ή πριν πέσεις για ύπνο και πριν βάλεις την κρέμα νύχτας. 

Η χαρά της απολέπισης: Μην ξεχνάς να κάνεις απολέπιση μέρα παρά μέρα και θα δεις το δερματάκι σου πιο καθαρό από ποτέ! Το καθαρό δέρμα είναι η πιο τέλεια βάση για το μείκ-απ.
Αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο καλά θα κάνεις να χρησιμοποιήσεις μάσκες ταυτόχρονα απολεπιστικές και ενυδατικές.
Για να διώξεις την κούραση και το στρες της ημέρας από το σώμα σου το καλύτερο είναι ένα μπάνιο με χαλαρωτικό αφρόλουτρο και μετά μασάζ σ’ όλο το σώμα με γαλάκτωμα ή λάδι σώματος, που όχι μόνο θα το κάνει να δείχνει σούπερ αλλά θα έιναι απίστευτα απαλό και σέξι!
Πριν από το βραδινό σου μεικ-απ, και αφού καθαρίσεις πολύ καλά το πρόσωπό σου και βάλεις τη μασκούλα σου, κάνε μασάζ με ένα σέρουμ ή μια ενυδατική κρέμα, και αφήστε τα για λίγα λεπτά να απορροφηθούν. Οι κινήσεις σου πρέπει να είναι πάντα από κάτω προς τα πάνω, και τα "τσιμπιματάκια" στο οβάλ του προσώπου μέχρι τα μάγουλα. Το μασάζ στο πρόσωπο, το προετοιμάζει για το μακιγιάζ, ηρεμεί τα χαρακτηριστικά, διώχνει δηλαδή όλη την ένταση της ημέρας και εσύ μπορείς να καυχιέσαι ότι είσαι σκέτη κουκλίτσα!

Μην ξεχνάς το λαιμουδάκι και το ντεκολτέ σου: πολλές φορές μπορεί να ασχολείσαι με το πρόσωπο σου και αφήνεις το λαιμό "απ’ έξω". Άπλωσε την ενυδατική σου και στο λαιμό και θα δεις μεγάλη διαφορά!

Έξτρα τιπ για ανανέωση στη στιγμή: Η επιδερμίδα σου είναι θαμπή και κουρασμένη ή το δέρμα σου είναι ξηρό; Τότε μετά τον καθαρισμό προσώπου κάνε μασάζ με ένα ενυδατικό και θρεπτικό σέρουμ. Άφησε το να απορροφηθεί, και επανέλαβε το ίδιο άλλη μια φορά. Τελείωσε κάνοντας μασάζ με την κρέμα βάσης που έχεις. Με το μασάζ απορροφώνται καλύτερα τα συστατικά των καλλυντικών και με τις διαδοχικές "στρώσεις" η επιδερμίδα ζωντανεύει, ανακτά την ομοιομορφία της και δείχνει πιο νεανική και λαμπερή. Επίσης:
  • Διώξε τη χλωμάδα από το πρόσωπό σου και θα αποκτήσεις ροδαλή επιδερμίδα κάνοντας ζεστές και κρύες κομπρέσες εναλλάξ.
  • Για άμεση τόνωση και σύσφιξη της επιδερμίδας χρησιμοποίησε μια μάσκα lifting.
  • Αν το δέρμα σου είναι ερεθισμένο πες ναι στην καταπραϋντική μάσκα, και μετά κάνε κομπρέσες με χλιαρό χαμομήλι.
  • Αν τα μάτια σου κοκκινίζουν καλό θα είναι να έχεις  πάντα μαζί σου ένα κολλύριο ή τεχνητά δάκρυα.
  • Για τους μαύρους κύκλους και τις ρυτίδες στη περιοχή των ματιών, χρησιμοποίησε μάσκα ματιών ή eye pads.
  • Ξέχνα μια για πάντα τις σακούλες κάτω από τα μάτια με κρύες κομπρέσες με τσάι.
  • Αν τα χείλη σου "σκάνε" , περιποιήσου  τα πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας με ένα ενυδατικό lip balm.
  • Αν τα πόδια είναι "βαριά", κάνε μασάζ με μια κρέμα ειδική για κουρασμένα πόδια.
Και μετά από όλα αυτά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ακτινοβολείς λάμψη!

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου