Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ταύρος & αισθησιασμός

  Τα άτομα με έντονο το στοιχείο του Ταύρου στους χάρτες τους είναι τα αρχετυπικά υποδείγματα του Ταύρου για όλους μας. Όπως και τα άλλα ζώδια, ο Ταύρος αντιπροσωπεύει μια αρχή που προκύπτει από την κλασική συμπεριφορά που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο ζώδιο.

  Οποιοδήποτε εγχειρίδιο θα σας δώσει τη συνηθισμένη περιγραφή: Ο Ταύρος είναι ένα ζώδιο αισθησιακό, ελκυστικό, υλιστικό, συγκεκριμένο, ήρεμο, αργό και σταθερό, ήρεμο, συντηρητικό, κτητικό και ανθεκτικό στις αλλαγές. Την ανάλυση αυτή καθώς και άλλες περιγραφές για τον Ταύρο μπορούμε να τις συμπτύξουμε σε μια βασική αρχή ή ψυχολογική ανάγκη. Ο Ταύρος αντιπροσωπεύει την ανάγκη για ασφάλεια και αισθησιακή ικανοποίηση. Τελικά, στα πλαίσια αυτής της ανάγκης, δεν υπάρχει καμία συμπεριφορά Ταύρου που δεν μπορεί να γίνει κατανοητή.

  Ο Ταύρος έχει αυτή την ικανότητα της αγάπης του εαυτού του, που του επιτρέπει τη σταθερή και ασφαλή αντίληψη της ταυτότητάς του διαχρονικά. Είναι ένα είδος ομοιοστατικού μηχανισμού, η βασική λειτουργία του οποίου είναι η διατήρηση μιας σταθερής και κατεστημένης εικόνας του εαυτού.
Ο αυτοσκοπός των Ταύρων είναι η άνεση, η ευχαρίστηση, η φυσική ικανοποίηση. Εάν η Αφροδίτη/Ταύρος είναι προσωποποιημένη και λειτουργεί, δεν υπάρχει καμία βιασύνη, καμία ανησυχία για αγάπη, γιατί η αγάπη είναι μια νοητική κατάσταση που παράγεται εσωτερικά. Κάποιος αφήνεται σε μια σχέση χωρίς να ταλαιπωρείται από ανασφάλεια.

  Ενόσω οι σύντροφοι γνωρίζονται καλά μεταξύ τους, ανάμεσά τους εγκαθιδρύεται η εμπιστοσύνη, ένα φρούριο που χτίζεται από τον Ταύρο για να συμπεριλάβει τις εντάσεις που αναπόφευκτα θα προκύψουν αργότερα. Το «άνθισμα» της σχέσης μέσα από την αμοιβαία εμπιστοσύνη απαιτεί χρόνο και αφοσίωση, ενώ έχει σαν θεμέλιο την ασφάλεια που νιώθουν τα άτομα για τον εαυτό τους.
Είναι ακριβώς το ένστικτο των Ταύρων που εξασφαλίζει την αργή εξέλιξη των σχέσεων. Ο Ταύρος απαιτεί μια αργή, προσεκτική προσέγγιση που επιτρέπει στο άτομο να πάρει τον απαιτούμενο χρόνο για να γνωρίσει τον άλλον. Αυτή η πτυχή της φύσης τους πρέπει να αναγνωρίζει σαν ασφαλές, σταθερό και αξιόπιστο το αγαπημένο τους πρόσωπο. Είναι η ικανότητα για την αντικειμενική σταθερότητα και τα παρεπόμενα της, την αγάπη του εαυτού, η οποία καθιστά τον Ταύρο τόσο ερωτεύσιμο. Ο σύντροφος δεν φορτώνεται με την ευθύνη να παράσχει συνεχώς αγάπη, επειδή το πρόσωπο στο οποίο εκπραγματώνεται ο Ταύρος, την έχει ήδη. Βλέπουμε αυτό που ενσωματώνεται στη χαλαρωμένη, ήρεμη, γαλήνια παρουσία του ηλιακού ζωδίου του Ταύρου που φαίνεται να αποπνέει αισθησιασμό μέσα από κάθε του κύτταρο.

  Ο Ταύρος είναι η αισθησιακή επιθυμία της βίαιης αποπλάνησης, είναι απτός, ελκυστικός, ταπεινός, όμορφος και επομένως επιθυμητός. Εάν ο Σκορπιός είναι ο εραστής που χτυπά στην πόρτα, ο Ταύρος είναι αυτός που τον προσκαλεί μέσα. Εάν ο Σκορπιός είναι το άροτρο και ο σπόρος, ο Ταύρος είναι η εύφορη γη που αναμένει να οργωθεί.

  Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ο Ταύρος πρώτα απ’ όλα είναι αφοσιωμένος στην απόλαυση του δικού του σώματος. Με τον Δία στον Ταύρο κοντά στον ωροσκόπο, η Mae West το έθεσε με τον καλύτερο τρόπο όταν ανέφερε: «το πάρα πολύ από ένα καλό πράγμα, μπορεί να είναι υπέροχο».

0 κομεντς:

Δημοσίευση σχολίου